Pari suomalaista tutustuu Italiaan, itseensä ja toisiinsa vaihto-opiskelun lomassa Bolognassa. Tavoitteena on oppia kieltä, elää hetkessä uudessa kulttuurissa, solmia suhteita ja olla yksi kevät stressaamatta mistään.

maanantai 11. tammikuuta 2010

1.1.2010 Finalmente a Milano

No niin, täällä sitä ollaan. Uuden vuoden aamuna klo 7.00 herätyskellon soidessa kävi mielessä, että lentoajankohta olisi voinut olla parempikin. Joksin ja Lotan mainioiden juhlien vuoksi yöunet jäivät vain muutaman tunnin mittaisiksi, mutta toisaalta samasta syystä lentomatka sujui mukavasti höyhensaarilla. Uuden vuode n päivänä kaikki – tosiaankin ihan kaikki – oli suljettuna, joten päivä meni ruokapaikkaa etsiessä. Pizzerian lisäksi löysimme muun muassa Italian suurimman kirkon.

Italian kielen osalta ensimmäinen päivä ei ollut mikään menestys, mutta pientä edistystä oli kyllä havaittavissa jo yhdessä päivässä. Lentokentällä ja hostelissa asioiminen muuttui hyvin äkkiä buon giornon jälkeen englanniksi. Illalla onnistuin kuitenkin jo neuvomaan neuvoa kysyvälle sedälle reitin läheiseen kebab-ravintolaan italiaksi. Kyllä tämä tästä siis!


Blogin päivitys alkaa. Tosin internetyhteys vielä puuttuu.


Il Duomo di Milano...


..e una donna finlandese.Poikettiin museossa lämmittelemässä. Siellä vierähtikin monta tuntia. "Incredibili finlandesi", huudahti vartiomies.

2 kommenttia:

  1. Milanon Duomo on yllättävän paljon paremman näkönen kun siinä ei ole pahveja julkisivun päällä niinkun rempan takia oli muutama vuosi sitten kun kävin. Kävittekö muuten kirkon katolla? Siellä on jänskiä veistoksia! :)

    VastaaPoista
  2. Ei me missaan katolla tajuttu kayda! Taitaa siis jaada ensi kertaan :)

    VastaaPoista