Pari suomalaista tutustuu Italiaan, itseensä ja toisiinsa vaihto-opiskelun lomassa Bolognassa. Tavoitteena on oppia kieltä, elää hetkessä uudessa kulttuurissa, solmia suhteita ja olla yksi kevät stressaamatta mistään.

maanantai 11. tammikuuta 2010

10.1.2010 Molti amici stranieri

Ei vieläkään Antoniota eikä internet-yhteyttä. Kielikurssi pyörähti käyntiin ja se vaikuttaa intensiiviseltä ja kaikin puolin mukavalta. Nyt myös paikallinen opiskelijakortti toimii, joten voimme syödä mensoissa halvalla. Ruokaloita on Sienassa kaksi ja niissä tarjoillaan – yllätys yllätys – pizzaa ja pastaa. Toisin kuin Suomessa, ateriaan kuuluu mensasta ja ateriasta riippuen alkuruoka, pääruoka, lisuke, jälkiruoka ja juomaa (limsaa, mehua, olutta jne.). Koko setin hinta on 2,50€. Ruokalat ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin ja toistaiseksi onkin tullut syötä sekä lounas että illallinen mensassa. Eilen illalla ruokalassa oli kova meininki kun Sienan jalkapallojoukkue taisteli yllättävän hyvin Milania vastaan.

Höh, Sienassa ei olekaan kiipeilyhallia koska urheilukaupan myyjän sanoin ”kiipeily ei ole nyt Italiassa muodissa”. Niinpä niin, Bolognassa ainakin kiipeillään. Täällä ei juuri näy urheilijoita ja aluksi lenkkeilykin tuntui mahdottomalta, sillä teitten reunassa on vain muutama sentti tilaa juoksijoille ja Porschet ja Mersut ajavat ohi vähintäänkin kahtasataa. Tänään kuitenkin löysimme Sienan jalkapallostadionin läheisyydestä kerrassaan upean puiston, missä oli paljon muitakin lenkkeilijöitä. Saksalainen kurssikaveri Mathias oli myös mukana lenkillä.

Ihmiset kielikurssilla ovat tosi mukavia ja avoimia. Yhteinen kieli on toistaiseksi enimmäkseen englanti, mutta puhumme päivä päivältä enemmän ja enemmän italiaa. Ranskalaisten kanssa italia on tietysti ainoa yhteinen kieli. Eilen kävimme koko kielikurssiporukan kanssa pubissa ja loppuillasta tuntui että Sienassa vietetyn kuukauden aikana tulee oppimaan vähintään yhtä paljon ranskaa ja espanjaa kuin italiaa kun jokaisessa pöydässä puhuttiin viittä eri kieltä yhtä aikaa päällekkäin.

Gli amici stranieri

Näkymä Piazza del Campolle

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea tätä! Lisään kirjanmerkkeihin=)

  -Anna

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lukea teidän matkakertomustanne. Kukkaniitynkadulta toivotamme onnistunutta lukukautta ja runsaasti erimakuisia (mutta terveellsiä) ruokia. Itselläni on Italian ruokakulttuurista kokemusta kolmen ruokamyrkytyksen verran, joten arvostukseni sen maan ruokahygieniaa kohtaan on kehitysmaatasolla.
  Aki

  VastaaPoista
 3. Hei ihanaiset!

  Mahtavaa, että olette päässeet turvallisesti perille ja elämän alkuun! Tsemppiä kaikkeen - kuulostaa vauhdikkaalta. Ihmekään, jos väsyttää iltaisin...

  Ihan tulee nälkä näitä tekstejä lukiessa. :0) Mensan muonat varmaankin ylittävät Ilokiven sapuskat samalla kun alittavat niiden hinnan.

  Niin ja varokaa autoja: http://www.youtube.com/watch?v=HHWBL9_alKs

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! Heli on ihan oikeassa: autoja saa taalla vaistella. Sienan kadut ovat kapeat kuin mitka, ja silti taalla huristelee melkoista vauhtia esim. pakettiautoja koulumatkalla (joiden kuljettaja takoo nyrkkeja rattiin, jos ei tajua vaistaa). Ensimmaista kertaa todella pelkasin auton kyydissa paikallisessa taksissa, joka ajeli mutkaisia pikkuteita todella lujaa.

  Terveisia kaikille Suomeen!

  VastaaPoista