Pari suomalaista tutustuu Italiaan, itseensä ja toisiinsa vaihto-opiskelun lomassa Bolognassa. Tavoitteena on oppia kieltä, elää hetkessä uudessa kulttuurissa, solmia suhteita ja olla yksi kevät stressaamatta mistään.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kuvasatoa pääsiäisestä päästyä

Nyt ei taida riittää intoa pitkän päivityksen kirjoittamiseen. Tässä kuitenkin jonkinlaista kuvasatoa pääsiäisestä ja odotetuista vieraista:

Tällaisia pääsiäismunia täällä myydään. Jyväskylässä vaihtarina ollut italialainen poika valitteli, ettei Suomesta saa tarpeeksi suuria suklaamunia. Minä siihen tuhahtelin, että mihin niitä sellaisia...


Pääsiäispulla eli Colomba on toinen paikallinen herkku. Oli tuossa 750 gramman möhkäleessä ihan tarpeeksi makeaa yhdelle pääsiäiselle – sisältää mantelia, sokeria ja appelsiininkuorta kerrakseen.

Muista pääsiäisperinteistä ei oikein välitetty vaan syötiin lampaan sijasta kanaa...

Kiirastorstain viimeinen ehtoollinen nautittiin ystävän luona.

Puut kukkivat.Pääsiäissunnuntaina saatiin odotettu vieras ja ennen kaikkea odotettuja tuliaisia Suomesta...

Salmiakin lisäksi nautittiin tietenkin jätskiä. Ilmatkin suosivat!

Sivistettiin itseämme vierailemalla parissa museossa, joissa ei ollut aiemmin tullut käytyä. Tässä tuleva neuropsykologi ja aivot...
 ...ja tässä tuleva lääkäri erinäisten elinten äärellä.


Toki käytiin myös kiipeämässä.
Hyvä, että edellinen vieras ehti lähteä, kun saatiin jo uusia. Saatiin nauttia tähän mennessä lämpimimmästä päivästä Bolognassa.


Illan pimetessä siirryttiin puistosta viinibaariin ja viinibaarista olutpubiin...

Hieman venähtäneen pääsiäisloman jälkeen on taas opiskelumotivaatiota. Arkeen on silti palattu melko rauhallisesti – etenkin Juho, joka on jälleen kipeänä. Vaihtoaika on nyt selvästi yli puolen välin: tämän kuun jälkeen on jo neljä takana ja kaksi edessä. Tällä hetkellä molemmilla on vahvasti sellainen tunne, että on mukava palata kesällä Suomeen. Puolen vuoden aika tuntuu olevan sopiva tähän saumaan ja elämäntilanteeseen – eihän tässä ajassa ehdi kovin hyvin oppimaan kieltä, soluttautumaan uuteen ympäristöön tai kiertämään koko Italian mielenkiintoisimpia lomakohteita, mutta tässä ajassa kuitenkin ehtii saada ihan mukavan tuntuman.

3 kommenttia:

 1. Mitkään karkit eivät vedä vertoja Must Dark Shotseille. Ei mitkään. Ja ihanalta näyttää muutoinkin elämä! Mukavaa loppuvaihtoa, Hiljamaija

  VastaaPoista
 2. Mua ärsytti ku mun lempimehu siirrettiin eri paikkaan pääsiäismunavuoren takia mun lähikaupassa - joudun ettii sitä vaik kuinka kauan!

  VastaaPoista
 3. Dark Shotsit olivat minulle uusi tuttavuus. Hyvin maistuivat! Eivät silti vedä vertoja vanhoille kunnon Pandan lakuille.

  Mikä muuten on lempimehusi täällä, Nelli? Suurimmassa osassa mehuista on ihan liikaa sokeria makuuni (niin kuin vähän kaikessa muussakin täällä). Yogan päärynämehu oli kyllä mukava löytö, se nimittäin on niin paksua että menee melkein soppana :)

  VastaaPoista